Het is nu tijd om de positie van creatieven te versterken. Sla Rembrandtalarm!

Waarom dit Rembrandtalarm?

In 2016 nam Alexander Pechtold het voortouw om de zeer waardevolle schilderijen Marten en Oopjen van Rembrandt met een bijdrage van 80 miljoen euro weer naar Nederland te halen. Rembrandt is 350 jaar geleden overleden. Nú zijn er 250.000 professionals in de creatieve sector waarvan een groot deel worstelt met een laag en onzeker inkomen. 

Wat vragen we aan jou?

Teken nu de online petitie! Daarmee vraag je Alexander Pechtold om een bedrag van 80 miljoen euro voor de creatieve sector vrij te maken bij de kabinetsonderhandelingen. In het advies van de SER en de Raad voor Cultuur staan aanbevelingen om de sector sterker te maken. Daarvoor is hard geld nodig.

Wat gaan we met de petitie doen?

Bij de start van het culturele seizoen maken we lawaai in heel het land om de petitie onder de aandacht te brengen. Begin oktober gaan we naar Den Haag om de petitie met alle handtekeningen persoonlijk aan Alexander Pechtold aan te bieden. Wij houden je op de hoogte!

BESTE ALEXANDER,

In het partijprogramma van D66 zeg jij: ‘Kunst en cultuur zijn essentieel voor de Nederlandse samenleving. Ze dienen als bron van creativiteit en houden de samenleving een spiegel voor.’ Dat zou ik niet beter hebben kunnen zeggen.

Op dit moment zit jij aan de belangrijkste tafel van Nederland en maak je plannen voor de toekomst van ons creatieve en innovatieve land. Een uitgelezen moment om geld te reserveren voor de versterking van alle creatieven in Nederland. Net als in 2016, toen jij je overtuigingskracht gebruikte om samen met alle fractievoorzitters 80 miljoen euro te reserveren voor de Rembrandt-schilderijen Marten en Oopjen.

Ik plaats hierbij mijn handtekening onder de petitie Rembrandtalarm. Daarmee vraag ik 80 miljoen euro ter verbetering van de arbeidsmarkt in de creatieve sector en de positie van alle professionals die daarin werken. Want zoals jij zegt: ‘Een bloeiende creatieve sector zorgt voor een open en verbonden samenleving’.

Ik reken op je.